Tuesday, 3 January 2012

Persediaan Sebelum Naik Kesekolah

Assalamualaikum&Annyeong!

  Hari nie ada seorang budak perempuan minta Mimi tolong post pasal persediaan sebelum naik ke sekolah,Mimi dah suruh cari kat internet tapi dia tak tau,nak tak nak Mimi kena juga update pasal itu ..

Oke adik Syafa A.K.A budak comei klu nak sangat tips dari Mimi senang jerk,
kalau nampak macam mengarut jangan ikut keh?

Pastikan Syafa tidur awal sebab Syafa kan sekolah pagikan?Jangan tidur terlalu awal jam 10 malam adalah masa terbaik untuk tidur.

Sebelum tidur pastikan Syafa dah kemas barang sekolah,seperti stoking,kasut,baju dan lain-lain agar Syafa tak kelam-kabut sebelum pergi sekolah.

Pastikan bila dah nak pergi sekolah tue,pakaian kenalah kemas sebab mesti Syafa tak nak kena label menjadi budak selekeh kan?

Kalau dah sampai sekolah jangan lupa untuk senyum dekat para senior,nanti kalau tak senyum kena label sombong pulak.Tapi ingat wahai Syafa senyum ikhlas tau.Kalau ada yang senior yang baca post nie,jangan ingat kamu pun tak perlu senyum kat Junior,nanti mungkin yang
            junior nie boleh terasa kalau kamu tak balas senyuman mereka.

Kalau ada yang baca nie baru naik ketingkatan 1,pasti kamu semua tak kenal lagi dengan classmate kamu kan?Pastikan kamu berkenalan dengan mereka.Jangan takut untuk berkenalan mereka tak makan orang.

Okelah Mimi dah takda idea lagi nak bebel nie,
Syafa kalau adik nak lagi tips,carik kat internet keh?Mimi dah takda idea dah nie.

Wassalam ..

P/s: Syafa-tak yah takut nak masuk kedalam alam sekolah menengah nie,takda apa-apa pun.Cuma yang bosannya jadi junior lah .. kuikuikui .. 

No comments:

 
© Copyright | All Right Reserved by Owner