Saturday, 28 April 2012

PPD-a : True Story :p

Assalamualaikum&Annyeong!!

Maigoat~

Haihaihai!!!
dah lama rasanya Mimi tak update kan?
memang lama,rindu sangat kat blog nih ..

Hari ni Mimi nak share satu cerita nih,
kali ni Mimi nak cerita tentang PPD-a.
Tau tak apa tu PPD-a??
tak tau??
maksud PPD-a ialah : Pendidikan Pencegahan Dadah :) 

Rajinkan Mimi ikut macam-macam aktiviti?
perasan .. :p

Tadi masa PPD-a,
kami kena suruh berlakon, 
kumpulan Mimi dapat kertas lakonan yang bertajuk : 

Anda telah terserempak dengan sekumpulan pelajar sedang merokok di belakang sekolah.Salah seorang daripada mereka adalah kawan baik anda.Mereka cube mengajak anda merokok.Anda berasa bersalah namun anda mempunyai prinsip diri yang sendiri.Anda menasihati dan menolak ajakan mereka.

itulah jalan ceritanya,tapi kami suka hati badak je menukarkan jalan cerita nya >_<

Lepas tu kami ada buat aktiviti buat bangunan KLCC.
wohaa!ni yang paling Mimi suka :) 

Tapi sayangnya,
bangunan KLCC kami tumbang tiba-tiba,sebab antena terlalu tinggi,
itulah idea budak pintar :p

Tapi tak apa,
janji kami happy :D

Okelah Mimi nak baca sabahan troll :)
Wassalam ...

P/s : hari ni Mimi happy gilaaa ~ 

2 comments:

AdilaAzmir™ said...

dulu time orientasi sekolah, selalu jugak lawan buat bangunan paling tinggi lah apa lah. best je:D

Syamimi said...

haha .. mesti best kan?? biasa la tu untu mnguji ketajaman mnda :)

 
© Copyright | All Right Reserved by Owner