Tuesday, 11 October 2011

Rindu Gila~

Assalamualaikum,
Malam nie Mimi nak membebel pasal kerinduan tahap gaban,
Mimi betul-betul rindu kat 
Mrs Azera!

Azera nie ialah salah satu kawan baik Mimi masa sekolah rendah,
walaupun kami dah kenal lama tapi,
baru tahun lepas kami jadi best friend.

Walaupun Mimi ada ramai lagi best friend bila dah masuk sekolah menengah,
Mimi tetap sayangkan budak Azera nie,
apa yang istimewa pada Azera nie pun Mimi tak tau.

Mimi memang akui,
Azera memang
gila pandai,
tapi Mimi tak pernah cemburukan dia,
sebab ..
dia kawan baik Mimi yang selalu mengajar Mimi matematik masa tahun 6 dulu.

Masa Mimi berada ditahun 6,
Mimi hanya ada dua kawan baik yang teramat baik,

1)Insyirah Binti Abd Razak

2)Azera Faranza Ariffin Tan
cantikkan mereka berdua?
memang cantik pon bukan macam Mimi.

Kami bertiga mula jadi best friend masa lebih kurang bulan 3,
masa tue Mimi dengan Syirah dah jadi best friend dari tahun 4,
cuma Azera jew yang lambat dua tahun.

Kami bertiga tak pernah bergambar bersama,
ada pun cuma satu,
gambar nie pun diambil secara senyap-senyap oleh 
Muhd Irfan Danial
Terima Kasih Irfan.

Gambar tue terus jadi kenangan diantara kami bertiga,
Azera sekarang berada di Kota Kinabalu,
Mimi dan Syirah bersekolah disekolah dan kelas yang sama,
jadi Mimi tak berapa rindukan dia,
tapi Azera?
hampir 11 bulan tak jumpa.
Kalau bertanya khabar pun cuma menggunakan Facebook sahaja,
Terima kasih Facebook.

Tapi Mimi masih bersyukur dapat berhubung dengan Azera,
walaupun Mimi tak tau macamana dengan keadaan dia kat sana,
gemuk ka? kurus ka? hitam ka? putih ka?
entahlah,
Mimi cuma tau,dia sihat dan belum ada best disana.

Takpa Azera kawan baik koe ada kat sini,
Mimi dan Syirah 
sentiasa ingat dan rindukan koe.

Okey,itu jew yang Mimi nak share,
Wassalam~


No comments:

 
© Copyright | All Right Reserved by Owner